מעבדה מתודולוגית - ד"ר גקר

מטרות המעבדה

מטרתה העיקרית של המעבדה של ד"ר גקר היא פיתוח שיטות או יכולות דיגיטליות של בית הספר ללימודי חברה ומדיניות וסגל חוקריו. 

סביבות דיגיטליות מאפשרות לעתים קרובות איסוף קל של נתונים איכותניים ו/או כמותניים, הן דרך גישה הניתנת למפתחים (דרך API) או לחילופין דרך "קרצוף" (scraping) המידע הנראה באתר דרך הדפדפן. לצד כלים, מתודולוגיה דיגיטלית כוללת גם שיטות או דפוסי חשיבה שאינם דורשים כלל פיתוח טכנולוגי, למשל היכולת לדבר "בשפתם" של אתר או פלטפורמה מסוימת ולהבין את משמעות התכנון שלהם לנתונים שאותם ניתן לאסוף: מדוע לייק בפייסבוק אינו שווה ל"לב" בטוויטר או באינטגרם וכיצד ניתן בכל זאת לעצב מחקר השוואתי שלוקח הגבלות אלו בחשבון. המרכז יהווה מקום אליו יוכלו לבוא חוקרי בית הספר על יחידותיו השונות, במידה שיש להם שאלות או רעיונות לשלב סביבות דיגיטליות במחקריהם. השילוב בין המומחיות (domain expertise) של סגל בית הספר לבין גישות החדשניות של המרכז יאפשר סינרגיה מחקרית. קיומו של סגל ייעודי ומאומן שיוכל לספק ללא עלות נוספת פתרונות מהירים לחוקרים אלו יאפשר יצירת פרויקטים, שיתופי פעולה ומחקרים חדשים באופן שלא קיים באף פקולטת מדעי חברה אחרת בארץ. 

   
בנוסף, המעבדה תקדם מחקר ייעודי משלה הנוגע לדיגיטליזציה של החברה, בדגש על תהליכים הקורים בישראל. דגש מיוחד יושם על בניית כלים למחקר מתמשך על היחס שבין פלטפורמות לתרבויות המתפתחות עליהן. פרויקטים ראשוניים כוללים:
אסופת כלי טיק-טוק, הכוללים מעקב אחרי המלצות האפליקציה למשתמשים, יכולת לעקוב אחרי כרונולוגיות "סאונדים" על הפלטפורמה וכלי ראשוני למעקב אחרי נושאים (issue mapping) בטיקטוק פוליטי (Venturini et al. 2015; Vijay and Gekker 2021; Abidin 2021)
פרויקט "תרבות השוואתית", שיצור דשבורד מרכזי בזמן אמת של מדדי תרבות מרכזיים – סרטים, ספרות, משחקי מחשב, ויאפשר אחזור וניתוח ביקורות של אובייקטים תרבותיים מסוגים שונים.
יצירת תמיכה בעברית לכלי המחקר של Digital Methods Initiative, כלים אופן-סורס המאפשרים לחוקרים מתחומי המדעי חברה ורוח ביצוע פעולות מחשביות פשוטות, אך לא תומכות עברית.


 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>
לראש הדף