אודות בית הספר ללימודי חברה ומדיניות

שלום רב,

פרופ' איתי סנד ראש בית הספר ללימודי חברה ומדיניותבית הספר ללימודי חברה ומדיניות הוקם ב 2016 כדי להוות אבן שואבת למחקר, דיון ועיסוק מעשי בסוגיות החברה והמדיניות בחברה הישראלית בפרט ובחברות דומות או שונות ברחבי העולם. בית הספר כולל בתוכו ארבעה חוגים: סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, תקשורת, לימודי עבודה ומדיניות ציבורית. כמו כן, ישנן בביה"ס חמש תכניות ייחודיות: מסלול מנהיגות ומשאבי אנוש לתואר ראשון; תכניות מנהלים לתואר שני במדיניות ציבורית ומשאבי אנוש, תכנית לתואר שני ללימודי הגירה (באנגלית) ותכנית ע"ש אוואנס לתואר שני בניהול סכסוכים וגישור (בעברית ובאנגלית).

מטרת בית הספר: לאגד חוגים הקשורים לחקר החברה והסביבה וליצור תשתית אסטרטגית לחקר האדם בתוך הסביבה בה הוא חי, תוך הדגשת מעצבי דמות הקהילות בהן הוא מעורה, דרכי התקשורת בהם הוא עושה שימוש, הארגונים בהם הוא פועל ו/ או המשפיעים עליו, עולם העבודה בו הוא מצוי והמדיניות הציבורית הקובעות את הלכות חייו ואת השירותים והזכויות להם הוא זכאי ו/או זוכה. כל זאת בדגש מיוחד, המתבקש בעידן זה, על קיימות הסביבה הביוגיאופולטית הנתונה במשבר קיימות חסר תקדים בהיסטוריה האנושית.

בית הספר מקנה ידע תאורטי בתחומים הקשורים לאדם וסביבתו, מפתח כלים ומיומנויות לתפקוד במסגרת ארגונים, חברות, מסגרות עבודה, מסגרות שלטון מרכזי ושלטון מקומי ובעיקר מכשיר בוגרים לתפקידי מנהיגות בחברה במגזר הפרטי, הציבורי והשלישי.

התפישה האקדמית והחברתית של בית הספר היא לא רק ללמד את נושאי לימודי החברה, אלא גם להיות מרכז המשפיע על שינוי מדיניות ולהשפיע על התרחשויות בנושאים חברתיים במדינה.

תחת הכותרת "מחקר, לימוד ועיצוב החברה בישראל" מדגיש בית הספר תכנים עכשוויים בולטים בשיח הקיים בחברה הישראלית כיום - עזרה לאוכלוסיות מוחלשות, קיימות, הגירה, אנרגיות מתחדשות, משאבי אנוש, מנהיגות חברתית ומעמד הביניים בישראל.

בית הספר מקיים יחד עם הפקולטה ללימודי החיים את התכנית למחקר ומדיניות ביטחון תזונתי ועם הפקולטה להנדסה את מיזם פורום האנרגיה שמתמקד בהגדלת חלקן של אנרגיות מתחדשות בתמהיל משק האנרגיה בישראל.

פרופ' איתי סנד

ראש ביה"ס