סוציולוגיה ואנתרופולוגיה
הלימודים מתחילים עם היכרות עם תיאוריות סוציולוגיות ואנתרופולוגיות מובילות להבנת תהליכים חברתיים בישראל ובעולם, וממשיכים עם מגוון רחב של קורסי בחירה בתחומי הפוליטיקה, תרבות, כלכלה, אקלים וסביבה, קרימינולוגיה, ארגונים, מגדר, דת, מדינה ועוד. במקביל הלימודים כוללים היכרות והתנסות עם מגוון רחב של שיטות מחקר ומיומנויות ניתוח נתונים (דאטא אנלסיס), וכן אפשרויות לפרקטיקום בארגונים בתחומי עניין שונים. הלימודים בחוג מקנים יכולות חשיבה מערכתית רחבה וכלים אנליטיים לחקירה ביקורתית של קבוצות חברתיות, תרבויות שונות, תהליכים פוליטיים וכלכליים ועוד. מיומנויות החשיבה וחקר הנתונים הנרכשות בחוג מסייעות בכל תפקיד בשוק העבודה. לימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה הם המיקרוסקופ דרכו אפשר לגלות חלקים רבים של החברה הישראלית ולראות באור חדש שלל בעיות עומק מורכבות המעסיקות חוקרי חברה, וכל מי שמתעניין.ת בחברה.
למידע נוסף נא בקרו כאן.
ניתן ללמוד בחוג באופן לימוד חד חוגי (מורחב), או באופן לימוד דו חוגי.
באופן הלימוד החד חוגי כשני שליש מסך כל השעות לתואר הינן במסגרת החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה והשליש הנוסף הינו במסגרת לימודי חטיבות, כגון: חטיבה בפסיכולוגיה, מדע המדינה, פילוסופיה, לימודי מגדר, חטיבת העשרה ועוד.
באופן הלימוד הדו חוגי ניתן לשלב כל חוג באוניברסיטה שהתלמיד/ה עומד בתנאי הקבלה אליו.
שילובים אפשריים לדוגמה הינם: החוג ללימודי עבודה, החוג לתקשורת, החוג לפסיכולוגיה, התכנית ללימודי מגדר, החוג למדע המדינה, החוג לניהול, החוג חינוך, החוג לפילוסופיה, החוג להיסטוריה ועוד.
במסגרת המסלול הדו חוגי ניתן ללמוד גם את אחת משתי החטיבות הבאות:
חטיבה ביזמות: ההתמחות ביזמות מיועדת לכל מי שרוצה להשתתף בעיצוב החברה דרך יזמות עסקית או חברתית. קורסי ההתמחות מציעים כלים יזמיים וניהוליים להשתלבות בעולמות היזמות העסקית והיזמות החברתית.
בין הנושאים שנלמדים: מושגי יסוד בניהול, שיווק ועסקים, מהי יזמות ומהם סוגי היזמות העסקית והחברתית, איך מוצאים רעיון למיזם, איך בוחנים אם הוא טוב, איך מכינים תוכנית עסקית, כיצד מתנהל מיזם ומה האתגרים הצפויים, שיטות פרקטיות להקמה ולניהול מיזמים, משלב הרעיון עד לשלב היציאה לשוק, שיטות במדידה והערכה הקיימות ועוד.
חטיבה במדעי הנתונים: לא נדרש ידע מוקדם במתמטיקה/תכנות. העולם המודרני כולל שפע של מאגרי מידע דיגיטליים בתחומים שונים של מדעי החברה, ממפקדי אוכלוסין ונתונים מנהליים ועד למידע טקסטואלי וויזואלי ברשתות החברתיות. השימוש במידע זה הוא מרכזי בארגונים עסקיים, בארגונים ממשלתיים, עסקיים וחברתיים רבים. כדי לדעת לממש את הפוטנציאל העצום הטמון במאגרי ידע רחבים אלו נדרש גם ידע טכני וגם הבנה מעמיקה של האדם והחברה וכן רגישות חברתית, תרבותית ואתית אשר יקדמו את פיתוחם וניצולם של הנתונים באופן המיטיב עם החברה והמדע.
לימודי תעודת הוראה: ניתן לשלב לימודי תואר ראשון בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה עם לימודי תעודה הוראה במקצועות מדעי החברה ואזרחות.
הלימודים המשותפים מקנים 8 שעות פטור מלימודי התעודה וכוללים לימודים עיוניים והתנסות מעשית בבתי הספר.
כן. בנוסף לאפשרות של לימודים במסלול הדו חוגי - כמפורט בתשובה הקודמת, מתקיימים כיום בחוג שני מסלולי לימוד ייחודיים:
מסלול למנהיגות ומשאבי אנוש: במסלול זה ניתן ללמוד רק במסגרת הצירוף הדו-חוגי של סוציולוגיה ואנתרופולוגיה ולימודי עבודה. מסלול ייחודי זה יקנה לתלמיד ידע, כלים ומיומנויות בכל התחומים הקשורים למדעי החברה, תוך הדגשת נושאים של מנהיגות והעצמה. מסלול זה יכין את התלמיד לתפקידי ניהול ומנהיגות במגזר החברתי-ציבורי.
מסלול לחקר חברה דיגיטלית: במסלול זה ניתן ללמוד רק במסגרת הצירוף הדו-חוגי של סוציולוגיה ואנתרופולוגיה ותקשורת. המסלול מעניק יכולות אנליטיות הנדרשות לחוקרי החברה, התרבות והמדיה בעידן הדיגיטלי. במסגרת המסלול ישתתפו התלמידים בסדנאות מעשיות בנושאים החמים בשוק ההי-טק: פיתוח יישומים, איפיון סביבת משתמש, ענף הביג-דאטה, אנתרופולוגיה דיגיטלית ועוד.
פירוט תכנית הלימודים, רשימת הקורסים ומערכת השעות ניתן למצוא
הכישורים שתקבלו בחוג יסייעו לכם.ן להגיע למקומות תעסוקה מגוונים ממכוני מחקר וארגונים בשוק הציבורי ועד לחברות בשוק הפרטי, הוראה ולימודים מתקדמים. בין התפקידים הבולטים שבהם השתלבו הבוגרים.ות שלנו הם: ניהול סקרים, מחקרי שוק ומחקרי מדיניות, ניהול פרויקטים, הנחיית קבוצות, ניהול משאבי אנוש, פיתוח ארגוני, מנהל ציבורי ועוד.
בהחלט. בשלביה המתקדמים, מיועדת התכנית להקנות לתלמידים תשתית ללימודי המשך לתארים מתקדמים (תואר שני ושלישי).
הלימודים לתואר הראשון נמשכים 3 שנים.
הלימודים מתקיימים בין 4-5 ימים בשבוע (לא כולל ימי שישי).
יש להפנות גיליון ציונים וסילבוסים של הקורס/ים למזכירות החוג, כדי לבדוק התאמת תכנים.
המזכירות ממוקמת בבניין נפתלי, קומה 6, חדר 616.
שעות הקבלה הן בימים א' עד ה', בין השעות 10:00 ל-15:00.
מספר הטלפון : 03-6409934 וגם 03-6409734
ניתן ליצור קשר דרך מערכת פניות