התוכנית להעצמת נבחרים בשלטון המקומי

התוכנית הינה שיתוף פעולה של קרן ברל כצנלסון והמכון לשלטון מקומי באוניברסיטת תל אביב. התוכנית כוללת 10 מפגשים ו-2 סדנאות מעשיות ומשתתפים בה כ- 45 חברי מועצה בכהונתם הראשונה מכל רחבי הארץ .

התוכנית נועדה לסייע לנבחרי הציבור בראשית דרכם למלא את תפקידם בצורה הטובה ביותר, להעשיר את הידע שלהם במגוון תחומים החיוניים למילוי תפקידם ולאפשר להם לרכוש כלים ולשפר את מיומנותם כנציגי ציבור בעלי השפעה ועמדה בנושאים חברתיים וכלכליים.

המפגשים מועברים ע"י מיטב המומחים לשלטון מקומי, פוליטיקה, חברה וכלכלה מהאקדמיה ומהשטח. הם כוללים הרצאות, סדנאות, פאנלים מקצועיים וכן פעילות להעצמה אישית. בין היתר, עוסקת התוכנית בנושאים הבאים:

• דמוקרטיה מקומית ושלטון מקומי
  • דילמות משפטיות וניגודי עניינים