אודות החוג

יועצת תואר ראשון: ד''ר תמר אשורי

יועץ תואר שני: ד"ר אלעד שגב

יועץ תואר שלישי: פרופ' ז'רום בורדון

תארים מוצעים: תואר ראשון, תואר שני, תואר שלישי.

מדוע ללמוד תקשורת באוניברסיטת תל-אביב?

עולם התקשורת עובר בעשורים האחרונים מהפכה חסרת תקדים, והמהפכה מושכת אחריה את כל תחומי החיים האנושיים בעולם המודרני - היחסים הבין-אישיים שלנו משתנים; הזהות החברתית שלנו מתגבשת בדרכים חדשות; עסקים מתנהלים אחרת; הכלכלה, הפוליטיקה והתרבות משתנות. יותר מאי פעם, ההצלחה המקצועית במגוון עצום של תחומים תלויה בהבנה עיונית ומעשית של עולם התקשורת. החוג לתקשורת מבקש להקנות לתלמידיו הבנה רחבה וביקורתית של העולם הזה, יחד עם התנסות מעשית מעמיקה בתחומי העשייה הרבים שהוא מציע.

לימודי התואר הראשון בתקשורת

נושאים שעל סדר היום: החוג מקיים במהלך השנה כנסים, הרצאות וערבי עיון – בהשתתפות בכירי התעשייה וחוקרים מהשורה הראשונה.

לימודי התואר השני בתקשורת

• תכנית הלימודים לתואר השני מבקשת להרחיב ולהעמיק את הידע של התלמידים בכל הנוגע לעולם התקשורת המתפתח, להקנות להם כלים להבנה ולניתוח ביקורתי של תופעות ותהליכים בעולם התקשורת, ולהשתלם במרכיבים מעשיים של העשייה התקשורתית בסדרה של סדנאות מקצועיות. תכנית הלימודים עוסקת בתחומים מגוונים, מהשפה האנושית ועד התקשורת הדיגיטלית, וכוללת סדרת מפגשים שנתית עם חוקרים בכירים מהארץ ומהעולם ועם בכירי עולם התקשורת.
  • הפרקטיקום בתקשורת ואחריות חברתית: תכנית הלימודים מציעה לסטודנטים פרקטיקום ייחודי, בו הם מוזמנים להשתלב בארגונים חברתיים ולהצטרף לעשייה התקשורתית שלהם.
  • פרטים לגבי תנאי הקבלה לתואר שני והמסמכים הדרושים להגשת מועמדות
  • משך הלימודים: משך הלימודים הוא שנתיים, אולם את עבודת הגמר לתואר שני (תזה) ניתן להגיש בסוף השנה השלישית. תכנית הלימודים בנויה באופן המאפשר ריכוז הלימודים ביום-יומיים בשבוע ולימודים בשעות אחר הצהריים והערב.
  • מענקים, מלגות והוראה: חלק מתלמידי התואר השני מועסקים כעוזרי הוראה או מחקר בחוג. כמו כן, החוג מעניק מלגות לסטודנטים מצטיינים או לעבודות מחקר בנושאים נבחרים בתחום התקשורת, וזאת באמצעות הקרן על שם ברוניה וגרשום קומרוב.

תואר שלישי

לחוג לתקשורת תכנית ללימודי תואר שלישי המיועדת לתלמידים מצטיינים. תחומי החקר עשירים ומגוונים. ניתן לשקול רישום ללימודים לתואר שלישי כבר במסגרת הלימודים לתואר שני. סטודנט שיבחר במסלול זה יוכל לפתח את עבודת התזה לעבודת דוקטורט. פרטים על תנאי קבלה ללימודי תואר שלישי.