מטרת הלימודים

החוג לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה

תואר ראשון

מטרת הלימודים

מטרת הלימודים היא הקניית צורת החשיבה והכרת מכשירי המחקר בסוציולוגיה ובאנתרופולוגיה. תכנית הלימודים כוללת היכרות מעמיקה עם התיאוריות המובילות במדעי החברה, שיטות המחקר האיכותיות והכמותיות המאפיינות מדעים אלו, תוך דגש על ניתוח עומק של החברה הישראלית ומגוון היחסים והקבוצות שבה. התכנית מקנה לתלמידים כושר אנאליטי, יכולת חקירה ביקורתית וכלים להתמודדות עם בעיות העומק המרכזיות המעסיקות את חוקרי החברה בעידן הנוכחי. בשלביה המתקדמים, מיועדת התכנית להקנות לתלמידים תשתית ללימודי המשך לתארים מתקדמים.

מבנה תכנית הלימודים המופיע להלן מיועד לתלמידים שהחלו לימודיהם בחוג בשנה"ל תשפ"א.
תלמידים שהחלו לימודים בחוג לפני שנה"ל תש"ף  - כולל - ילמדו לפי תכנית הלימודים המפורסמת בידיעון של שנת תחילת הלימודים בחוג:   https://social-sciences.tau.ac.il/old_yedion/2020-21im

תכנית הלימודים החדשה בנויה במבנה של אשכולות. אשכול המבואות יילמד בשנה הראשונה ללימודים. אשכול שיטות המחקר יילמד בחלקו בסמסטר ב' של שנה"ל הראשונה ובשנה"ל השניה.
החל מהסמסטר השני ללימודים ניתן ללמוד קורסים גם מבין אשכולות קורסי התשתית, קורסי התיאוריות וקורסי הבחירה.  אשכול המחקר (סמינרים) יילמד בשנה השלישית ללימודים.

מבנה תכנית הלימודים[1] [2]

שעות לימוד לתואר

אופן לימוד חד-חוגי

אופן לימוד דו-חוגי

אשכול מבואות (שנה א')

17 ש"ס

אשכול שיטות מחקר (שנים א' ו ב')

15 ש"ס

אשכול קורסי תיאוריות (החל מהסמסטר השני ללימודים)

2-3 ש"ס

אשכול קורסי תשתית (החל מהסמסטר השני ללימודים)

9  ש"ס

6  ש"ס

אשכול קורסי בחירה (החל מהסמסטר השני ללימודים)

25-26 ש"ס

15-16 ש"ס

אשכול מחקר - סמינרים (שנה ג')

8 ש"ס

4 ש"ס

חובת לימוד קורס באנגלית[3]

ראו הערה 3

סה"כ לימודי החוג

77 ש"ס

60 ש"ס

לימודים מחוץ לחוג

32 ש"ס (חטיבות)

לימודי חוג שני

כלים שלובים

ראו קישור

לא ניתן לסיים לימודים ללא השלמת כל מכסת השעות.

_________________________________

[1] חל על תלמידים שהחלו לימודיהם בחוג בשנה"ל תשפ"א.
[2] תלמידים שהחלו לפני שנה"ל תש"ף (כולל) ילמדו לפי תכנית הלימודים המפורסמת בידיעון של שנת תחילת הלימודים בחוג:  https://social-sciences.tau.ac.il/old_yedion/2020-21im
[3] תלמידים שהחלו לימודיהם בחוג בשנה"ל תשע"ט ואילך חייבים ללמוד קורס אחד באנגלית במהלך התואר כחלק מתכנית הלימודים. תלמיד במסלול דו-חוגי יוכל לבחור באיזה חוג ללמוד את הקורס באנגלית.