אשכול מבואות

החוג לסוציולגיה
תואר ראשון

הרישום לקורסים הינו שנתי, יש להירשם לכל הקורסים ברישום המתקיים לקראת סמסטר א'.

תכנית הלימודים החדשה (החל מתשפ"א)[1] בנויה במבנה של "אשכולות". אשכול המבואות יילמד בשנה הראשונה ללימודים. אשכול שיטות המחקר יילמד בחלקו בסמסטר ב' של שנה"ל הראשונה ובשנה"ל השניה.

החל מהסמסטר השני ללימודים ניתן ללמוד קורסים גם מבין אשכולות קורסי התשתית, קורסי התיאוריות וקורסי הבחירה.

על תלמידים לסיים עד סוף שנה"ל הראשונה ללימודיהם בחוג את אשכול המבואות ואת הקורסים מבוא לסטטיסטיקה ולניתוח נתונים ויסודות המחקר החברתי מתוך אשכול שיטות המחקר.

קורסי חובה

אופן הוראה

מס' ש"ס

דרישות מוקדמות

סמסטר

מבוא לסוציולוגיה

מבוא לאנתרופולוגיה

מקורות היסטוריים ואינטלקטואליים
של מדעי-החברה

יסודות הכתיבה האקדמית[2]

סדנה

קורסי סמסטר א'

ב'

תיאוריות סוציולוגיות: מהתקופה הקלאסית ועד זמננו

קורסי סמסטר א'

ב'

__________________________

[1] לתלמידים שהחלו לימודיהם בחוג בשנה"ל תשפ"א.
      תלמידים שהחלו קודם לכן ילמדו עפ"י ידיעון שנת תחילת לימודיהם בחוג: https://social-sciences.tau.ac.il/old_yedion/2020-21im
[2] תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא לימודי עבודה יירשמו לקורס מיומנויות למידה אקדמיות במסגרת החוג ללימודי עבודה.