מסלולי לימוד

ביה"ס למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים
התכנית ללימודי ביטחון

מסלולי הלימוד בתכנית

מסלול ללא עבודת גמר - מכסת שעות הלימוד היא 36 ש"ס.

מסלול עם עבודת גמר - מכסת שעות הלימוד היא 28 ש"ס.

עבודת הגמר שקולה ל-8 ש"ס לצורך חישוב שכר הלימוד.

משך הלימודים לתואר שני

משך הלימודים לתואר השני הוא שנתיים (לא חל על תלמידים במסלול צבירה).
במסלול ללא עבודת גמר ניתן להאריך את משך הלימודים, במקרים חריגים בלבד, בשנה אחת באישורה של ועדת ההוראה הפקולטטית.
במסלול עם עבודת גמר ניתן להאריך את משך הלימודים בשנה אחת באישורו של ראש התכנית, ובמקרים חריגים בשנה נוספת באישורה של ועדת ההוראה הפקולטטית.
בגין כל שנת חריגה, מעבר לשנות התקן, ייגבו "דמי גרירת לימודים" בנוסף לשכר הלימוד, בהתאם לתקנות שכר הלימוד.

מסלול צבירה

תלמידים שאינם יכולים להקדיש את מירב זמנם ללימודים ולסיים את חוק לימודיהם בשנתיים יוכלו לבחור במסלול ללימודי צבירה לקראת תואר שני (ב"מעמד מיוחד") בהיקף חלקי.
במסלול זה יוכלו התלמידים ללמוד עד 3 שנים או עד שיסיימו 75% ממכסת השעות לתואר ב"מעמד מיוחד" ועוד שנתיים נוספות במעמד "מן המניין". סה"כ יעמדו לרשותם עד 5 שנים להשלמת כל חובותיהם לתואר שני.
תלמידים המעוניינים לעבור מ"מעמד מיוחד" למעמד "מן המניין" יגישו בקשה למזכירות החוג. עם המעבר למסלול הלימודים במעמד "מן המניין", יוכרו לתלמידים כל הקורסים שהם למדו במסגרת לימודי הצבירה וכן ייזקף לזכותם תשלום שכר הלימוד ששילמו בגינם.
במסלול לימודי צבירה שכר הלימוד נקבע לפי מספר השעות הנלמדות ולא חלים עליו כללי שכר לימוד של תואר שני, כמו מינימום 50% שכר לימוד לשנה ותוספת גרירה.

הערות:

לעיתים, הלומדים במסלול צבירה אינם זכאים למלגות ולהטבות אחרות (מגורמים אוניברסיטאיים ומגורמים חיצוניים) הניתנות רק לתלמידים במעמד "מן המניין".
אין אפשרות להתחיל ללמוד כ"תלמידים מן המניין" ובהמשך לעבור ללמוד כ"תלמידים במעמד מיוחד".