המגמה הקלינית מחקרית

ביה"ס למדעי הפסיכולוגיה
תואר שני

מטרה ותכנית הלימודים

המגמה מיועדת להכשרת סטודנטים בשני תחומים מרכזיים:

• הכשרה קלינית לפסיכולוגים עתידיים שיעמדו בכל הדרישות של הפסיכולוגיה הקלינית ובכללם אתיקה מקצועית גבוהה והיכרות עם גישות ומגמות שונות בפסיכולוגיה הקלינית.
  • הכשרה מחקרית שכוללת חשיבה מדעית וביקורתית, הבנה בשיטות מחקר והתנסות במחקר משמעותי במסגרת סמינריוני מחקר ועבודת התזה או הדוקטורט. הדגש בתכנית הוא על יכולת חשיבה אינטגרטיבית, הערכה מדעית-ביקורתית של התחום הקליני והפרייה הדדית בין התחום המחקרי והקליני.

ההכשרה הקלינית מכסה את כל טווח הגילאים מהילדות לזקנה, והיא בנויה כך שכל הסטודנטים מתנסים בשנת לימודים אחת שבה הדגש בהכשרה הוא על הילדות ושנת לימודים אחת שבה הדגש הוא על הגילאים הבוגרים. ההכשרה הקלינית כוללת למידה אינטנסיבית של הנושאים הבאים:

• מגוון ההפרעות הנפשיות לאורך מעגל החיים;
  • התיאוריות הטיפוליות המרכזיות בפסיכולוגיה הקלינית,
  • שיטות אבחון והערכה.

בתום שנה א' יכולים התלמידים להגיש מועמדותם להמשך ישיר ללימודי הדוקטורט, בהתאם לנוהלי בית הספר בנושא פרטים "מסלול ישיר לדוקטורט").

תכנית הלימודים במגמה

היקף שעות הלימוד במגמה הינו 60 ש"ס.

1. קורסי חובה – 46 ש"ס.

• בהתאם לרשימת הקורסים המתפרסמים במערכת הכוללים קורסים מתודולוגיים ושיטות מחקר.

2. סמינר אמפירי – 8 ש"ס - בכל שנת לימודים סמינר בן 4 ש"ס.
    התלמידים ישתתפו בסמינר המוצע ע"י המגמה בכל שנה משתי שנות הלימודים.

3. שיעורי בחירה – 6 ש"ס.

• מתוך רשימת קורסי הבחירה של המגמה.

4. פרקטיקום קליני.

• מתקיים בבתי חולים פסיכיאטריים או מרפאות לבריאות הנפש, שבמסגרתו הסטודנטים מתנסים בעבודה קלינית מעשית בליווי הדרכה אינטנסיבית. הפרקטיקום הקליני מתנהל במשך יומיים בשבוע במהלך שנתיים. בשנה אחת הסטודנטים יתנסו בפרקטיקום עם ילדים ובשנה אחרת ההתנסות תהיה עם מבוגרים.

5. קולוקוויום המגמה.

• התלמידים ישתתפו בכל שנת לימוד בקולוקוויום המגמה.

6. תזה

• התלמידים יגישו למזכירות הצעת מחקר חתומה עד תום השנה הראשונה ללימודיהם.
  • התלמידים ימסרו עותק סופי של עבודת הגמר למזכירות בתום השנה השניה ללימודיהם.

תנאי מעבר לשנה ב'

ממוצע 80 לפחות בשנה א'.