מטרת הלימודים

ביה"ס למדעי הפסיכולוגיה
תואר ראשון

להקנות לתלמידים ידע בסיסי בתיאוריה ובמחקר של הפסיכולוגיה בתחומיה השונים. לימודי התואר הראשון אינם מקנים לתלמידים הכשרה לעבודה מעשית כפסיכולוגים. הכשרה כזו ניתנת במסגרת לימודי התואר השני.

משך הלימודים

הלימודים לתואר ראשון יימשכו 3 שנים.
הארכת לימודים מעבר ל-3 שנים דורשת קבלת אישור מוועדת הוראה בכפוף לתקנון הפקולטה.

ייעוץ וטיפול בפניות תלמידים

הממונה לענייני סטודנטים (יועץ הב.א.) מטפל בבירורים מיוחדים הקשורים לתלמידים עם נסיבות ובקשות חריגות. כמו-כן מטפל הממונה בבירורים ובקובלנות בנוגע לצוות ההוראה בביה"ס.
פנייה ליועץ לתלמידי הב.א. תיעשה דרך מזכירות הסטודנטים בביה"ס למדעי הפסיכולוגיה. הפנייה תוגש באמצעות טופס מקוון ("פנייה לוועדת הוראה") הנמצא באתר הפקולטה.

אופני לימוד

בחוג שני אופני לימוד:

• אופן לימוד דו-חוגי, שבו לומדים התלמידים שני חוגים, שמהם אחד הוא פסיכולוגיה (60-58 ש״ס) .
  • אופן לימוד חד-חוגי (מורחב), שבו לומדים התלמידים 80 ש"ס בפסיכולוגיה, ובנוסף שתי חטיבות לימודים בתחומים אחרים בהיקף של 32 ש"ס (16 ש"ס כל חטיבה).

מכסת חובות התלמיד[1],[2] אופן לימוד חד-חוגי אופן לימוד דו-חוגי

1. לימודי ביה"ס

[אין]* [אין]*
קורסי שנה א' 18 ש"ס 18 ש"ס
קורסי שנה ב' 18 ש"ס 14 ש"ס
קורסי שנה ג' 18 ש"ס 12 ש"ס
קורסי בחירה (מתוכם 16 ש"ס לכל היותר מחוץ לביה"ס) 26 ש"ס 16-14 ש"ס[3]
סה"כ 80 ש"ס 60-58 ש"ס[3]

2. לימודים מחוץ לביה"ס

32 ש"ס (חטיבות[4] לימודי חוג שני

3. כלים שלובים

חובה חובה

_________________

* "[אין]"  - סימון זה נועד להנגשת טבלאות באתר הידיעון.
[1] תכנית הלימודים המחייבת של כל תלמיד היא על פי ידיעון שנת תחילת לימודיו בביה"ס.
[2] תלמידים שהחלו לימודיהם בביה"ס בשנה"ל תשע"ט ואילך חייבים ללמוד קורס אחד באנגלית במהלך התואר כחלק מתכנית הלימודים, תלמיד במסלול הדו-חוגי יוכל לבחור באיזה חוג ללמוד את הקורס באנגלית.
[3] תלמידים הלומדים ביולוגיה או מדעים מדויקים או משפטים או תלמידים הלומדים במסגרת "חוג לאחר תואר" ילמדו 60 ש"ס, כלומר יחויבו ב-16 ש"ס קורסי בחירה.
[4] כאשר היקף הלימודים בחטיבה רגילה גדול מ-16 ש"ס גדלה מכסת שעות הלימוד מחוץ לביה"ס בהתאם.