מסלול לתואר השני לתלמידים מצטיינים

תואר ראשון

הרחב הכל
תנאי קבלה למסלול

בית הספר מציע למספר מצומצם של תלמידים בעלי הישגים גבוהים בלימודי שנים א' ו-ב' בתואר הראשון ללמוד קורסים לקראת התואר השני כבר בשנתם השלישית. תנאי המינימום להצטרפות למסלול זה הם ממוצע 85 לפחות, בתשעת הקורסים שלהלן וציון 80 לפחות בכל אחד מהם.

רשימת הקורסים

​פוליטיקה ומשטר בישראל
מבוא ליחסים בינלאומיים ואסטרטגיה
מבוא למחשבה פוליטית
מנהל ציבורי ומדיניות ציבורית
פוליטיקה השוואתית
אסטרטגיה בעידן המודרני
מחשבה מדינית בת-זמננו
כלכלה פוליטית
שיטות מחקר

פרטי התכנית

תלמידי התכנית הלומדים באופן הלימוד החד חוגי ובאופן הלימוד הדו חוגי יהיו פטורים במסגרת חובות הב.א. משני קורסי בחירה ומהקורס מדיניות ומדינאות מעשית (סה"כ 8 ש"ס). במקום קורסים אלה ילמדו תלמידי המסלול לתלמידים מצטיינים בשנה ג' קורסים מתכנית התואר השני בהיקף של 9 ש"ס. הרכב תכנית הלימודים בשנה ג' יהיה כלהלן:

חד חוגי מתכנית הב.א.

דו חוגי מתכנית הב.א.

קורס בחירה

התנהגות פוליטית בישראל

פרוייקט שטח

סמינר

התנהגות פוליטית בישראל

2 סמינרים

חד חוגי מתכנית המ.א.

דו חוגי מתכנית המ.א.

א. שניים משלושת קורסי החובה:

שיטות מחקר במסלול עם עבודת גמר[1]

גישות ותאוריות במדע המדינה

קורס חובה  בתחום

קורס חובה בתחום

ב. סמינר

תלמידי המסלול אשר ימשיכו בלימודי המ.א. במדע המדינה יהיו פטורים מקורסי החובה בתואר השני אותם לקחו בשנה ג' ללימודיהם בתואר הראשון. קורסים אלה ייכללו במניין השעות בגליון הציונים של התואר השני. הקורסים יופיעו כפטור ללא ציון ולא ישוקללו בציון הגמר לתואר השני. סה"כ מכסת השעות לתואר שני למסיימי תכנית המצטיינים במסלול עם עבודת גמר היא: 30 ש"ס, ובמסלול ללא עבודת גמר: 36 ש"ס.
תלמידים שלא ימשיכו לתואר שני במדע המדינה או שלא יסיימו אותו, יקבלו ב.א. על סמך השיעורים שלמדו , כולל השיעורים  מתואר שני, רק לאחר שעמדו בהיקף השעות הנדרש באופן לימודיהם לתואר הראשון.
​כל קורס מתכנית תואר שני , אשר ישוקלל במסגרת חובות התואר הראשון יקבל משקל של 1.5 נקודות.

_______________________
[1] תלמיד שיבחר ללמוד קורס זה, יחוייב ללמוד לפני כן סטטיסטיקה למתקדמים שהוא תנאי מקדים לשיטות מחקר.
ניתן לגשת לבחינת פטור בסטטיסטיקה בתחילת השנה. תנאי לקבלת הפטור הוא ציון 70 לפחות בבחינה.