נוהל קבלת תלמידי מחקר

בית הספר לכלכלה ע"ש  איתן ברגלס

תואר שלישי

המבקשים להתקבל ללימודי תואר שלישי יפנו אל הוועדה לתארים מתקדמים בבית הספר לכלכלה. ועדה זו אחראית לאישור המועמדות ולקביעת תכנית הלימודים. הוועדה ממליצה בפני ועדת תלמידי מחקר של הפקולטה למדעי החברה על קבלת המועמד לשלב א' או למעמד "מועמד לתלמיד מחקר", לצורך השלמות לדוקטורט.

הוועדה האוניברסיטאית שולחת למועמדים אישור קבלה רשמי.

לצורך הגשת מועמדות ללימודי תואר שלישי יש להגיש למזכירות תארים מתקדמים בבית הספר לכלכלה את המסמכים הבאים:

1. מכתב פנייה לוועדה הכולל הצהרת כוונות
  2. קורות חיים מעודכנים
  3. גליונות ציונים מקוריים ואישורי זכאות לתואר ראשון ותואר שני
  4. בעלי תעודת "מוסמך אוניברסיטה" מחו"ל יצרפו את האישורים הבאים:
  • תעודת בוגר (תואר ראשון) ותעודת מוסמך (תואר שני) ממוסדות אקדמיים מוכרים בחו"ל, מקוריות בלבד.
  • אישור על הציונים והציון הממוצע הסופי, בשפת המקור, כולל הסבר על סולם הציונים וציון המעבר המקובל במוסד שבו למד המועמד.
  • תרגום לעברית של גיליונות הציונים (במידת הצורך גם של התעודה), פרט לתעודות שבשפה האנגלית. על התרגומים להיות מאושרים על ידי נוטריון או על ידי עורך-דין.
  1. סילבוסים של קורסי החובה בתואר השני (לא נדרש ממסיימי תואר שני בביה"ס לכלכלה באוניברסיטת ת"א, או ממסיימי התכנית המשותפת לתואר שני מחקרי, לביה"ס לכלכלה באוניברסיטת תל-אביב ולמחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית).
  2. העתק של עבודת הגמר
  3. שתי המלצות ממרצים (אחת מהן המלצה מהמנחה לעבודת הגמר)
  4. מכתב של חבר סגל של ביה"ס המוכן להיות מנחה הדוקטורט.

מועדי הגשת המסמכים

המועד האחרון להגשת מסמכים לבעלי תעודת "מוסמך אוניברסיטה" מחו"ל הוא ה-30 באפריל.
המועד האחרון להגשת מסמכים לבעלי תואר "מוסמך אוניברסיטה" במסלול עם עבודת גמר מתחום אחר (שאינו כלכלה), שלמדו תואר שני בישראל הוא ה-31 במאי.
למועמדים בעלי תואר "מוסמך אוניברסיטה" בכלכלה שלמדו בישראל, מומלץ להתייעץ לגבי ההשלמות להן ידרשו עד ל-31 במאי.