תיאור הקורסים סמסטר ב'

מאקרו ב' ל- .M.A
שם המרצה: פרופ' ישיב ערן
מספר קורס: 1011.4117

הקורס עוסק במודלים מאקרו כלכליים של מחזורי עסקים. הוא  מציג את חזית המחקר בתחום,  תוך שילוב בין מידול תיאורטי ליישום אמפירי. בכלל זה נדונות סוגיות רלבנטיות למדיניות כיום, כמו מדיניות מוניטארית בסביבה של  ריבית ואינפלציה נמוכות ומדיניות המתמודדת עם חיכוכים פיננסים.

תורת המשחקים וכלכלת אינפורמציה א'
שם המרצה : פרופ' אליעז כפיר

מספר קורס:1011.4101

נבחן מושגי פתרון שונים למשחקים בצורה אסטרטגית ובצורה רחבה.נדון במשחקים חוזרים .

תורת המשחקים וכלכלת אינפורמציה ב'
שם המרצה: פרופ' אליעז כפיר

מספר קורס :1011.4104

משחקים ביסיאנים ועיצוב מכניזמים, מודלים של מיקוח, מכרזים adverse selection, moral hazard, screening signaling .

אקנומטריקה ב'
שמות המרצים : ד"ר ספורטא איתי
                       ד"ר שלוסר אנליה

מספר קורס:1011.4218

מטרת הקורס היא לחשוף את הסטודנטים לשיטות וכלים אקונומטריים מתקדמים, תוך מעבר על מאמרים שימחישו את השימוש בטכניקות אלו בד בבד עם למידת התאוריה.
בחלק הראשון של הקורס נלמד שיטות לא לינאריות לטיפול בנתונים חריגים Quantile Regression ושיטות שונות לטיפול בבעיית ההטרוגניות של השונות, שיטות כמו: Bootstrap ו-Clustering.
החלק השני של הקורס יעסוק בשאלה של איך ניתן להסיק מסקנות מניתוח אקונומטרי, כאשר ההתמקדות היא בהסקה סיבתית ולא בקורלציה. לשם כך נלמד שיטות כמו:
Instrumental variables, regressions discontinuity, propensity score matching, natural experiments, differences -in-differences, and randomized trials.
בחלק השלישי של הקורס נציג כלים אקונומטריה וטכניקות לטיפול בנתוני פאנל (panel data – נתונים שעוקבים אחרי פרטים לאורך זמן).
הסטודנט יידרש במהלך הקורס ללמוד לעבוד עם תוכנת STSTA (תוכנה סטטיסטית). ידיעת התוכנה דרושה לפתרון התרגילים.
מטרת הקורס היא להעניק לסטודנט, בנוסף לידע התאורטי, גם ניסיון ביישום הטכניקות הנלמדות, לשם כך יינתנו במהלך הקורס מספר תרגילים מקיפים.

סמינר מחקרי לתלמידי מוסמך בכלכלה.
שם המרצה: ד"ר וייס דוד

מספר קורס :1011.4420

סמינר זה נועד לאפשר לתלמידים במסלול המוסמך המחקרי להציג את התקדמות עבודת המחקר שלהם. כל תלמיד יציג עד פעמיים במסגרת הסמינר. המצגת הראשונה תכלול סקירה של הספרות הרלוונטית ואת הכיוון המחקרי של התלמיד. המצגת השנייה תתרכז בעבודת המחקר.
הסמינר מיועד לתלמידי התכנית המשותפת לביה"ס לכלכלה באוניברסיטת תל אביב ולאוניברסיטה העברית בירושלים.