מטרת הלימודים

ביה"ס לכלכלה ע"ש איתן ברגלס

תואר ראשון

מטרת תכנית הלימודים היא להכשיר את התלמיד לזהות, לנתח ולפתור בעיות בתחום הכלכלה, הן בעבודתו והן בהמשך לימודיו לקראת תארים גבוהים יותר. במסגרת התכנית נדונות בעיות כלכליות במישורים של משק הבית, הפירמה, הממשלה והמשק בכללותו. במהלך התכנית יושם דגש על היבטים תאורטיים הנלמדים באמצעות מודלים מתמטיים ועל היבטים אמפיריים הנלמדים באמצעות מודלים כמותיים וכלים סטטיסטיים.

מסגרת הלימודים

ביה"ס לכלכלה מקיים 2 סמסטרים מלאים; סמסטר א', סמסטר ב'. רשימת הקורסים הניתנים בכל סמסטר מתפרסמת בידיעון שבאתר ביה"ס לכלכלה ומתעדכנת לקראת כל סמסטר. הקורסים סמסטריאליים, כל קורס נמשך סמסטר אחד.

אופני הלימוד

לימודים לקראת תואר ראשון בכלכלה מתקיימים בשני אופני לימוד:

א. אופן הלימוד החד-חוגי (המורחב)

אופן לימוד זה משלב לימודים בביה"ס לכלכלה עם לימודי חטיבות (חטיבה אחת מורחבת או שתי חטיבות רגילות) שהן תכניות לימוד בחוגים אחרים. (חובות הלימוד בכלכלה מפורטות להלן).
החובות במסגרת לימודי החטיבות.

ב. אופן הלימוד הדו-חוגי

דו-חוגי רגיל - אופן לימוד זה משלב לימודים בביה"ס לכלכלה עם לימודים בחוג נוסף, בפקולטה למדעי החברה או מחוצה לה. חובות הלימוד בביה"ס לכלכלה מפורטות להלן. חובות הלימוד בחוג הנוסף מפורטות בידיעון המתאים לחוג זה.

דו-חוגי מתואם - אופן לימוד זה משלב לימודים בביה"ס לכלכלה עם לימודים בחוג נוסף לפי תכנית מתואמת על ידי ביה"ס לכלכלה והחוג הנוסף. במסגרת זו כלולים הצירופים הבאים:
כלכלה-ניהול, כלכלה-חשבונאות, כלכלה-פסיכולוגיה, כלכלה ופסיכולוגיה במסלול כלכלה התנהגותית, כלכלה-מדעי המחשב, כלכלה-מתמטיקה, כלכלה-סטטיסטיקה, כלכלה וסטטיסטיקה במסלול מדעי המידע, כלכלה ומדעים להייטק.

חוג לאחר תואר
תכנית לימודים נוספת בלימודי התואר הראשון
בעלי תואר ראשון המעוניינים ללמוד בביה"ס לכלכלה כחוג לימודים נוסף.
במסלול זה ניתן ללמוד כלכלה-משפטים כחוג לאחר תואר במקביל ללימודי משפטים.

מכסת חובות הלימודים

היקף שעות הלימוד המחייב לסיום תואר, נקבע על פי ידיעון שנת הלימודים, בה התקבל התלמיד לביה"ס לכלכלה.

מכסת חובות הלימודים

לימודי חוג שני

____________________________
[1]  חובת לימוד קורס בחירה באנגלית
תלמיד חייב בלימוד קורס אחד לפחות מתכנית הלימודים בשפה האנגלית. היקף הקורס יהיה 2 ש"ס לפחות. והבחינה בו תהיה באנגלית.
תלמיד חד-חוגי ילמד את הקורס במסגרת תכנית הלימודים בכלכלה.
תלמיד דו-חוגי רשאי לבחור את הקורס באחד החוגים שבמסלול לימודיו.