כלכלה-סטטיסטיקה וחקר ביצועים במסלול מדעי המידע- שנה א'

בית הספר לכלכלה ע"ש איתן ברגלס

תואר ראשון

מטרת התכנית

מסלול לימודים חדש במסגרת השילוב הדו-חוגי בכלכלה וסטטיסטיקה וחקר ביצועים לתואר ראשון, שיקנה ידע בתחום הכלכלה והסטטיסטיקה בדגש על נושא מדעי המידע. התחום של נתוני עתק (Big Data) הפך בשנים האחרונות לנושא משמעותי שהולך וגדל בתוך תחומי המחקר בכלכלה ובסטטיסטיקה. התחום הוא במהותו אינטרדיסציפלינרי היות והוא דורש הבנה טובה של כלים סטטיסטיים לעיבוד וניתוח נתונים וגם את ההבנה האקונומטרית שמשתמשת בכלים מתקדמים על מנת להבחין בין מתאם מקרי לבין סיבתיות. המסלול המוצע משלב בין לימודי חובה בשני החוגים, המבטיחים הבנה יסודית ומשמעותית של כל אחד מן התחומים עם התמחות משמעותית בנושא נתוני עתק.

המשך הלימודים במסלול מותנה בעמידה בתנאי מעבר משנה א' לשנה ב'.

סיום כל קורסי החובה של שנה א' בכלכלה ובסטטיסטיקה וחקב"ץ, בשנה הראשונה ללימודים, בממוצע 80 לפחות ובציון עובר לפחות בכל קורס. (תלמיד שלא יעמוד בתנאים ולא יוכל להמשיך במסלול מדעי המידע, יוכל להמשיך בשילוב הדו חוגי  כלכלה סטטיסטיקה וחקר ביצועים).

תכנית הלימודים והיקף השעות המחייב הינו על פי ידיעון השנה בה החל התלמיד את לימודיו בכלכלה.

תלמידי התכנית חייבים בלימודים בהיקף של 60 ש"ס בביה"ס לכלכלה לפי הפירוט הבא:

​קורסי חובה

להלן רשימת קורסי החובה והדרישות המוקדמות לכל קורס. חובה לעמוד בדרישה המוקדמת לפני תחילת הקורס.

סמסטר א'

לימוד בעבר וזכאות = הגיש תרגילים ועמד בחובות הקורס
נבחן = נגש לבחינה עבר או נכשל
ציון עובר = 60 ומעלה
חובה לעמוד בדרישה המוקדמת לפני תחילת הקורס.
[2] לא ניתן לשפר ציון ביסודות הכלכלה לאחר קבלת ציון חיובי במיקרו כלכלה א'.
​[3] הקורס מהווה דרישת קדם למאקרו כלכלה א'.
​[4] רישום למיקרו כלכלה א' מותנה בקבלת ציון עובר ביסודות הכלכלה ובחדו"א 1א' לא יאוחר ממועד ב'.