מטרת הלימודים

החוג לתקשורת ע"ש דן

תואר ראשון

מטרת הלימודים

עולם התקשורת עובר בשנים האחרונות מהפכה חסרת-תקדים. התכנית החדשה לתואר הראשון מבקשת להקנות לסטודנטים כלים עיוניים ומעשיים שיאפשרו להם להבין את עולם התקשורת המשתנה, ולהשתלב בו. התכנית מציעה שילוב ייחודי של לימודים עיוניים-מחקריים מעמיקים - המקנים הבנה של תהליכי התקשורת בתוך הקשרים החברתיים, כלכליים, פוליטיים, טכנולוגיים ופסיכולוגיים – ולימודים מעשיים-יישומיים במגוון מקצועות התקשורת, בהדרכת טובי אנשי המקצוע.

מסגרות הלימוד

החוג מציע לימודים במתכונת דו-חוגית בלבד. החוג השני יכול להיות בכל פקולטה.

מבנה תכנית הלימודים

הבהרה חשובה: מבנה תכנית הלימודים המופיע כאן הוא המבנה של התכנית החדשה, שנפתחה בתשע"ט.
מערכת השעות בידיעון נחלקת לשני חלקים: (1) לימודי שנה א' בתכנית החדשה, (2) לימודי שנה ב'-ג' בתכנית הקודמת (לתלמידים שהתחילו בשנת הלימודים תשע"ז-תשע"ח).
מבנה תכנית הלימודים הקודמת מופיע בידיעון תשע"ח.
היקף הלימודים בחוג הינו 62-61 ש"ס.
בשנה א', ילמדו כל הסטודנטים מערכת של קורסי מבוא עיוניים, וסדנאות מעשיות.
בסוף שנה א', יתבקשו הסטודנטים לבחור בין הקבץ לימודים "חברת הרשת" לבין הקבץ "מקצועות התקשורת".

הקבלה להקבצים תתבסס על העדפות הסטודנטים וממוצע ציונים, לא כולל הקורסים הכלל פקולטטיים וכלים שלובים.

תלמידי ההקבץ "חברת הרשת" ילמדו בשנים ב' ו-ג' קורסי חובה נוספים, סדנאות מחקר, קורסי בחירה, סדנאות במקצועות התקשורת וסמינרים מחקריים.

​תלמידי ההקבץ "מקצועות התקשורת" ילמדו בשנים ב' ו-ג' קורסי חובה נוספים, סדנאות במקצועות התקשורת, קורסי בחירה, פרוייקט סיום אחד וסמינר מחקרי אחד.

מבנה תכנית הלימודים לסטודנטים ששנת לימודיהם הראשונה היא תשע"ט

כל תלמיד מחוייב ללמוד קורס אחד באנגלית במהלך התואר כחלק מתכנית הלימודים (אין מדובר בקורס להשלמת רמת אנגלית של היחידה להוראת שפות).
​תלמיד  יוכל לבחור באיזו תכנית לימודים ילמד את הקורס באנגלית

שנה א'

מבואות ותרגילים 16 ש"ס
סדנאות מעשיות 7  ש"ס
סה"כ שנה א' 23 ש"ס
החל מהשנה השנייה התלמידים יתפצלו לשני הקבצים: הקבץ "חברת הרשת", הקבץ "מקצועות התקשורת"

שנה ב' - הקבץ "חברת הרשת"

קורסי חובה ותרגילים

13 ש"ס

סדנאות מחקר מתודולוגיות

4 ש"ס

קורסי בחירה 4 ש"ס

סה"כ שנה ב'

21 ש"ס

שנה ג' - הקבץ "חברת הרשת"

סמינרים מחקריים[1] 6 ש"ס
קורסי חובה 2 ש"ס
קורסי בחירה 4 ש"ס
סדנאות מקצועות התקשורת 4 ש"ס
סדנת מחקר 2 ש"ס
סה"כ שנה  ג' 18 ש"ס

שנה ב' - הקבץ "מקצועות התקשורת"

קורסי חובה ותרגילים

13 ש"ס

סדנאות מעשיות

8 ש"ס

סדנת מחקר

2 ש"ס

כלים שלובים

אין

סה"כ שנה ב'

23 ש"ס

שנה ג' - הקבץ "מקצועות התקשורת"

פרוייקט סיום[1] 3 ש"ס
סמינר מחקרי 3 ש"ס
קורס חובה 2 ש"ס
קורסי בחירה[2] 8 ש"ס
כלים שלובים​ אין
סה"כ שנה ג' 16 ש"ס

____________________
[1] תנאי קדם לסמינרים: "מבוא למדעי התקשורת", "איך חוקרים תקשורת" ו"הדרכה בכתיבה מדעית".
​[2] ניתן להחליף קורס בחירה אחד בלבד בסדנא משנה ג' בלבד.