מטרת הלימודים

ביה"ס למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים

תואר ראשון

מטרת הלימודים היא להקנות לתלמידים ידע, כלים ושיטות לניתוח תופעות ציבוריות, פוליטיות ובינלאומיות. במסגרת הלימודים אנו מציעים הדגשים שונים: פוליטיקה ישראלית; מנהל ציבורי ומדיניות ציבורית; תורת המשטרים ופוליטיקה משווה; התנהגות וכלכלה פוליטית; מחשבה פוליטית; יחסים בינלאומיים ואסטרטגיה.

ייעוץ בתכניות לימודים

ככלל חייב התלמיד להרכיב את תכנית לימודיו בעצמו.

תלמידים המבקשים לקבל ייעוץ בנושאים הקשורים לתכנית הלימודים יוכלו לפנות למזכירת תואר ראשון או ליועץ לתלמידי תואר ראשון. שעות הקבלה תתפרסמנה באתר החוג.

מבנה תכנית הלימודים

אופן לימוד חד-חוגי

אופן לימוד דו-חוגי

1. לימודי החוג:
א. לימודי שנה א' 25 ש"ס 25 ש"ס
ב. שיטת המשפט הישראלי  4 ש"ס --
ג. לימודי שנה ב' 19 ש"ס 19 ש"ס
ד. לימודי שנה ג' 25 ש"ס 14 ש"ס
  73 ש"ס 58 ש"ס

2. לימודים מחוץ לחוג

32 ש"ס (חטיבות)

לימודי חוג שני

כלים שלובים[1]

1. כל תלמיד מחוייב ללמוד קורס אחד באנגלית במהלך התואר כחלק מתכנית הלימודים (אין מדובר בקורס להשלמת רמת אנגלית של היחידה להוראת שפות).
    ​תלמיד במסלול דו-חוגי יוכל לבחור באיזו תכנית לימודים ללמוד את הקורס באנגלית.

_____________________
[1] מידע על מספר הקורסים שעל התלמיד ללמוד בכל אחד מן המסלולים באתר התכנית כלים שלובים:  www.core.tau.ac.il