תעודת הוראה באזרחות

מרכז התכנית: פרופ' אבנר בן-עמוס

הלימודים לקראת תעודת הוראה באזרחות מתקיימים ביחידה להכשרה להוראה, בבית הספר לחינוך.

מטרת הלימודים
להכשיר בעלי תואר אקדמי במשפטים או במדעי החברה בתחומים: סוציולוגיה, כלכלה או מדע המדינה, להוראת מקצוע האזרחות בבית הספר העל-יסודי בישראל, תוך הכרת טכנולוגיות חדשות ושיטות הוראה מתקדמות.

תנאי רישום וקבלה
רשאים להירשם ללימודים לקראת תעודת הוראה באזרחות בחטיבה העליונה:
בעלי תואר "בוגר אוניברסיטה" במשפטים או במדעי החברה (בחוגים: סוציולוגיה, כלכלה או מדע המדינה) בציון ממוצע של 75 לפחות, או תלמידים שסיימו שתי שנות לימוד מלאות בחוגים הנ"ל.

משך הלימודים והיקפם
משך הלימודים לקראת תעודת הוראה הוא שנה עד שנתיים. היקף הלימודים 48 ש"ס, כולל ההכשרה המעשית. תלמידים בעלי תואר שני או שלישי בתחום הדעת זכאים לתכנית מקוצרת של 36 ש"ס.

שיעורי השלמה (אינם נכללים במכסת השעות)
בעלי תואר בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, בכלכלה ובמשפטים יחוייבו בהשלמת הקורס פוליטיקה ומשטר בישראל.
בעלי תואר במדע המדינה, בכלכלה ובמשפטים יחוייבו בהשלמת הקורס מבוא לסוציולוגיה.

פרטים נוספים
אתר ביה"ס לחינוך www.education.tau.ac.il