מסלול מהיר לתואר שני לתלמידים מצטיינים בלימודי התואר הראשון

ביה"ס לכלכלה ע"ש איתן ברגלס

תואר ראשון

המסלול מיועד לתלמידים מצטיינים, בעלי הישגים גבוהים בלימודי שנה א' ו-ב' בתואר הראשון בכלכלה, המעוניינים להמשיך לתואר שני מחקרי בכלכלה.
תלמידי המסלול שיסיימו תואר שני מחקרי, יהיו זכאים להפחתה במכסת השעות של התואר השני.

תנאי קבלה למסלול

תנאי המינימום להצטרפות למסלול הוא ממוצע 90 לפחות בששת קורסי הליבה של התואר הראשון.

​רשימת קורסי הליבה:

• מיקרו כלכלה א'
  • מיקרו כלכלה ב'
  • מיקרו כלכלה ג'
  • מאקרו כלכלה א'
  • מאקרו כלכלה ב'
  • מבוא לאקונומטריקה

לתלמידים, שיתקבלו למסלול, תינתן אפשרות להתחיל בלימודי תואר שני במעמד של "תלמיד שלא מן המניין", במקביל ללימודי שנה ג' בתואר הראשון. במהלך שנה זו על התלמידים לסיים את כל החובות לתואר הראשון, ולהציג אישור זכאות לתואר ראשון עד תחילת שנת הלימודים השנייה של התואר השני, בהתאם לנוהלי האוניברסיטה.

המתקבלים למסלול יידרשו ללמוד בקיץ, את הקורס "שיטות מתמטיות בכלכלה", ולהשיג ציון 80 לפחות. הקורס מהווה תנאי קבלה לתואר השני.

ראש התכנית ישקול מתן פטור מהקורס שיטות מתמטיות בכלכלה לתלמידים בעלי הישגים גבוהים בתחומי הלימוד, מתמטיקה, פיסיקה, מדעי המחשב ותחומים דומים.
במקרים אחרים, רשאי ראש התכנית להחליט על סמך רשומת הלימודים, האם ניתן להסתפק בהשלמת נושאים ספציפיים מתוך הקורס ולגשת לבחינת פטור.

פרטי התכנית

תלמידי התכנית ילמדו את כל קורסי החובה של התואר השני ומתוכם יוכלו לשקלל, במסגרת חובות תואר ראשון עד 9 ש"ס, במקום קורסי בחירה.
היקף השעות שניתן יהיה לשקלל במסגרת חובות התואר הראשון לא יעלה על היקף השעות של קורסי הבחירה, בו חייב התלמיד בהתאם למסלול לימודיו.
במסלול הלימודים החד-חוגי וכן במסלול הלימוד הדו-חוגי, בצרופים כלכלה מדעי המחשב, כלכלה מתמטיקה וכלכלה סטטיסטיקה, ניתן יהיה לשקלל עד 9 ש"ס.
במסלול הלימודים הדו-חוגי, להוציא שלושת הצרופים שהוזכרו לעיל, ניתן יהיה לשקלל בחובות התואר הראשון עד 4 ש"ס קורסי חובה של התואר השני.

לא ניתן יהיה להמיר סמינר של תואר ראשון בקורס חובה של תואר שני.

קורסי החובה של התואר השני אותם יש ללמוד במסגרת המסלול, ומתוכם אפשר לבחור את הקורסים שימירו קורסי בחירה לתואר הראשון הם:

• תיאוריה מיקרו כלכלית - 6 ש"ס
  • תיאוריה מאקרו כלכלית א' – 4 ש"ס
  • אקונומטריקה א' – 4 ש"ס
  • תורת המשחקים וכלכלת אינפורמציה א' – 2 ש"ס

קורס אחד לפחות מבין הקורסים האלו:

• תורת המשחקים וכלכלת אינפורמציה ב' – 4 ש"ס
  • תיאוריה מאקרו כלכלית ב' – 4 ש"ס
  • אקונומטריקה 2 – 4 ש"ס

(במבנה השעות הנוכחי של קורסי החובה בתואר השני, לא ניתן יהיה לשקלל במכסת השעות לתואר ראשון יותר משני קורסי חובה בהיקף כולל של 8 ש"ס, בהתאמה למסלול הלימודים בתואר הראשון).

תלמידי המסלול, שימשיכו במסלול המחקרי, יהיו זכאים להפחתה במכסת השעות של התואר השני, בהיקף השעות של הקורסים שייכללו במכסת השעות לתואר הראשון.
קורסים אלה ייכללו במניין לצורך חישוב מכסת השעות לתואר השני, אך לא ייכללו בשקלול ציון הגמר לתואר השני.

תלמידים, שיעברו למסלול ללא עבודת גמר יחויבו בהשלמת מלוא מכסת השעות של המסלול ללא עבודת גמר.