התכנית ליישוב סכסוכים וגישור ע"ש אוונס

 

 

לאתר התכנית >

 

טלפון: 03-6405995 פקס: 03-6407223

dispute@post.tau.ac.il

קבלת קהל: בימים א' - ה' בשעה 16:00-10:00, חדרים 730 בניין נפתלי.

בשנים האחרונות גברה ההכרה בחשיבות הנושא של יישוב סכסוכים וגישור, הן כתחום מחקר אקדמי והן כתחום עיסוק מעשי. מגמה זו באה לידי ביטוי בפריחה של תכניות לימוד ומרכזי הכשרה ביישוב סכסוכים וגישור בעולם ובישראל. מן המותר לציין כי בישראל יש לנושא זה חשיבות מיוחדת בשל היותה נתונה בעימות מתמשך עם שכנותיה מבחוץ ובשל אי הסכמות ושסעים מבפנים. ביטוי לכך ניתן גם בעליית השימוש בגישור ככלי אפקטיבי ואלטרנטיבי בפתרון סכסוכים בתחומים שונים כגון סכסוכים בעבודה, סביבה וחברה.

 

התכנית לתואר שני ביישוב סכסוכים וגישור ע"ש אוונס, שהוקמה באוניברסיטת תל-אביב בשנת 2003 כתכנית ללימודי תואר שני ללא עבודת גמר, נושאת אופי בין-תחומי במגמה לחשוף את התלמידים לגישות דיסציפלינאריות שונות בתחום, כולל גישות משפטיות, פסיכולוגיות, תרבותיות, כלכליות ופוליטיות. מטרתה המרכזית של התכנית היא להקנות לתלמידים ידע עיוני ומעשי על סכסוכים בתחומי חיים שונים, כגון: סכסוכים במשפחה, בקהילה, בארגונים בסקטור הציבורי והפרטי, ובזירה הבין-לאומית, כולל הסכסוך הישראלי-ערבי.

 

הלימודים בתכנית נמשכים שנתיים אקדמאיות ומתקיימים יומיים בשבוע – חמישי ושישי. בסיום הלימודים יוענק תואר שני.

 

כחלק מהכשרת התלמידים במישור המעשי, התכנית כוללת קורס בסיסי בגישור, הבנוי על פי המתכונת שנקבעה בזמנו על ידי משרד המשפטים. הקורס בגישור מתקיים בין השנה הראשונה והשנייה, במהלך סמסטר הקיץ. למסיימים תוענק תעודה על סיום קורס גישור.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>
לראש הדף