אודות התכנית

התכנית ללימודי ביטחון היא אחת מתכניות הדגל של ביה"ס למדע המדינה, ממשל ויחב"ל בפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת ת"א, עשירה בתכנים, גאה באיכות הקורסים והמרצים שבה, והיא הבולטת והמובילה בתחומה בישראל ובעלת מוניטין גלובלי.התכנית מיועדת להוות בסיס תיאורטי ומעשי להבנת נושאי ביטחון, ביטחון לאומי, צבא ואסטרטגיה, להיכרות עם דילמות של ביטחון לאומי בארץ ובעולם ועם ההיסטוריה של התחום ומגוון הגישות לנושא, ובפרט להקנות כלי מחקר תיאורטיים ומעשיים לבוגריה, שימנפו את יכולותיהם לעסוק, לחקור ולקדם את תחומי הביטחון והביטחון הלאומי.

נדבך החובה בתכנית כולל רקע תיאורטי בכלל תחומי הבסיס שבלימודי ביטחון: חשיבה אסטרטגית, תיאוריות של ארגונים צבאיים, דוקטרינות צבאיות, המערכת הבינלאומית, ביטחון לאומי וטכנולוגיה צבאית.

נדבך הבחירה כולל מגוון עשיר של שיעורים, סדנאות וסמינרים המתחדשים מדי שנה, לדוגמא: בין אתאטורק לארדואן: טורקיה כמעצמה אזוריתהאבולוציה של הג'יהאד העולמימועדון החלל בפוליטיקה העולמיתתפיסות הביטחון של מדינות ערב ואיראןטכנולוגיה והשפעתה על שדה הקרברוסיה - ביטחון לאומי ואינטרסים: מבט ישראליהמודיעין-אתגרים והזדמנויות בעידן של תמורות ושינויים, ועוד

בוגרי התכנית משתלבים בעבודה במשרד הביטחון, במשרד ראש הממשלה, במשרד החוץ, בכנסת, בממשלה, בתפקידי ניהול וייעוץ בשירות הציבורי, במכוני מחקר דוגמת המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) ובארגונים במגזר הפרטי.

משך הלימודים בתכנית

משך הלימודים התקני לתואר השני הינו שנתיים.

ניתן לסיים את הלימודים גם בשנה, או בשנה וחצי (שלושה סמסטרים, ללא סמסטר קיץ).

תלמידים שאינם יכולים להקדיש את מירב זמנם ללימודים ולסיים את חוק לימודיהם בשנתיים יוכלו לבחור במסלול לימודי צבירה לקראת תואר שני ("מעמד מיוחד") בהיקף חלקי.

יצירת קשר - התכנית ללימודי ביטחון

To prevent automated spam submissions leave this field empty.