האם פרויקט ההשקיה בטפטוף הקהילתי יכול להשפיע על התשואה וההכנסה של חקלאים זעירים?

סמינר החוג למדיניות ציבורית

04 בינואר 2023, 11:00
חדר 421 בנין נפתלי

סמינר החוג למדיניות ציבורית
יום רביעי 4 בינואר 2023 שעה 11:00-12:00
חדר 421 בנין נפתלי, הפקולטה למדעי החברה
מרצה: מר דן עוזיאל (מנחה: פרופ' רם פישמן)

תקציר

מחסור במים הופך למגבלה עיקרית על ההתרחבות והקיימות של חקלאות שלחין, שהיא חיונית לביטחון תזונתי ולהקלה על העוני באזורים הטרופיים וצחיחים. השגת פריון חקלאי תוך הפחתת הלחץ על משאבי המים דורשת עלייה דרמטית ביעילות השימוש במים חקלאיים. עם זאת, הפצת טכנולוגיות לשימוש מים יעיל לחקלאים
במדינות מתפתחות נותרה אתגר בניהול מדיניות .

מחקר זה בהודו הוא מעין ניסויי המבוסס על טכנולוגיית השקיה בטפטוף. טכנולוגיה עם פרודוקטיביות מוכחת ופוטנציאל לחיסכון במים. פרויקט ההשקיה של רמטאל בהודו מספק מים ל- 15,000 חקלאים קטנים במטרה להעביר אותם מגידול דגנים עונתיים המוזנים בגשם, לגידול מגוון ומוכוון שוק לאורך כל שנה.

המטרה העיקרית של המחקר היא (1) לערוך הערכות הניתנות לפרשנות סיבתית של גודל ו"קיימות" של השפעות פרויקט רמטאל על הפריון החקלאי, ההכנסה, העמידות בפני בצורת, הגירה והיבטים חברתיים, בהשוואה לשניהם, גידול מוזנת גשם והשקיה מסורתית; (2) לבצע ניתוח עלות-תועלת זהיר ורלוונטי למדיניות של הפרויקט תוך שימוש במידע מפורט על עלויות והערכות של השפעות הפרויקט.

Can community drip irrigation project affect the yield and income of smallholder farmers? evidence from Karnataka, India

Abstract

Water scarcity is becoming a primary constraint on the expansion and sustainability of irrigated agriculture, which is crucial for food security and poverty alleviation in the semi-arid tropics. Achieving agricultural growth while reducing stress on water resources requires a dramatic increase in agricultural water use efficiency but the dissemination of water efficient technologies to farmers in developing countries remains a policy challenge.
This research in India is a quasi-experimental based on drip irrigation technology, technology with proven productivity and water saving potential. The Ramthal irrigation project supplies water to 15,000 of smallholder farmers with the goal of transitioning them from seasonal, rain-fed subsistence cereal cultivation, to year-long, diversified market-oriented cultivation.
The principal objective of the research is to (1) conduct causally interpretable evaluations of the magnitude and “sustainability” of the impacts of the Ramthal project on agricultural productivity, income, resilience to drought, migration, and social aspects, in comparison to both, rainfed cultivation and traditional irrigation; (2) conduct a careful and policy relevant cost-benefit analysis of the project using detailed information about costs and estimates of the project’s impacts.