ההשפעה הפיזיולוגית של הלחץ על הגוף שלנו

פרופ' שמגר בן-אליהו , ראש מעבדת המחקר הנוירו-אימונולוגית בבית הספר למדעי המוח באוניברסיטת תל אביב מסביר כי הגוף יודע להפריש אנדרנלין וקורטיזון ומייעל את התגובות שלנו בצורה משמעותית

30 אוקטובר 2023

נהוג לחשוב שהתגובות הפיזיולוגייות של הגוף ללחץ הנן שליליות ועלולות לפגוע בנו. אך הגוף שלנו דווקא בנוי לשנות את הפזיולוגיה שלנו במצב לחץ לכזאת שתומכת בתפקוד טוב יותר ומותאם למצב. למשל, לוחם שנמצא בשטח ונלחם באויב, האישון שלו מתרחב ובעזרת זה שדה הראיה שלו רחב ומאפשר זיהוי טוב את האויבים שלך מכל הכיוונים, או אדם שצריך תוך זמן קצר להכנס למרחב מוגן בזמן אזעקה מסוגל להפעיל את גופו בעוצמה ובמהירות גבוהים יותר. פרופ' שמגר בן-אליהו, ראש מעבדת המחקר הנוירו-אימונולוגית בבית הספר למדעי המוח באוניברסיטת תל אביב מסביר כי הגוף יודע להפריש אנדרנלין וקורטיזון ומייעל את התגובות שלנו בצורה משמעותית ובאותה מידע גם יודע להחזיר את הגוף ממצב קיצון למצבו הרגיל. יחד עם זאת, גוף האדם שנמצא תחת לחץ מתמשך, עלול לגרום לפגיעה פיזיולוגית ופגיעה במערכת החיסונית, ובנוסף להעלות את הסיכון במחלות לב, סכרת ועוד. איך אפשר לשלוט על האיזון ברמת הלחץ? מוזמנים להאזין לטכניקות ההרגעה ולגישה החברתית פסיכולוגית שמציע לנו פרופ' בן-אליהו.