"מזון הוא לא רק מה שאנחנו אוכלים, הוא מה שאנחנו בוחרים להיות"

ריאיון עם מיכל לויט, בוגרת התוכנית להיבטי חברה ומדיניות של שינויי אקלים

02 ספטמבר 2025

המחיר שאנחנו רואים על המדף בסופר הוא רק חלק קטן מהתמונה. מאחורי כל חציל, חפיסת שוקולד או חתיכת בשר מסתתרות עלויות נוספות – סביבתיות, בריאותיות וחברתיות – שאינן מגולמות במחיר. אלה כוללות פליטות גזי חממה, שימוש עודף במים, זיהום קרקע, תנאי עבודה בענף החקלאות והמזון, וגם השפעות על בריאות הציבור. המודל שנקרא “חשבון העלות האמיתית” (True Cost Accounting) מנסה לחשב את העלויות הנסתרות האלה ולהראות את המחיר האמיתי שאנחנו משלמים כחברה.

 

לקריאה

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>
לראש הדף