חגיגת מצוינות במחקר עם ד"ר רעות נעים מבית הספר למדעי הפסיכולוגיה

חדר 003 נפתלי
חגיגת מצוינות במחקר עם ד"ר רעות נעים מבית הספר למדעי הפסיכולוגיה

כעס ואגרסיה בילדות ובבגרות: מהמעבדה, לחיי היומיום, ולקליניקה

מהן הסיבות שמובילות לכך שחלק מהילדים או המבוגרים מראים סף תסכול נמוך, נוטים יותר לכעוס ולהתרגז, ומתקשים להרגע או להתגבר על הכעס? כיצד הבנה של הסיבות הללו מקדמת פיתוח שיטות ואסטרטגיות התערבות אפקטיביות? בהרצאה אציג דוגמאות למחקרים הבוחנים את המנגנונים שבבסיס הפרעות הקשורות בכעס ואגרסיה, גם במעבדה וגם בזמן אמת בחיי היומיום, ואדגים כיצד ניתן לפתח התערבויות טיפוליות בהתבסס על הידע המחקרי שנצבר.

ד"ר רעות נעים היא פסיכולוגית קלינית, מומחית וחוקרת בבית הספר למדעי הפסיכולוגיה ובבית ספר סגול למדעי המוח באוניברסיטת תל אביב. ד"ר נעים השלימה לימודי דוקטורט בפסיכולוגיה קלינית ואז המשיכה לפוסט-דוקטורט במכון מחקר הבריאות האמריקאי (NIH). המעבדה שלה מתמקדת בחקר פסיכופתולוגיה הקשורה בכעס ואגרסיה בילדות ובבגרות: המנגנונים שבבסיסה, ושיטות הערכה וטיפול.

להרשמה