מדע המדינה

הרחב הכל
האם אפשר לעבוד במהלך התואר?

כן. מערכת השעות בנויה כך שניתן לשלב עבודה במהלך הלימודים.

כמה ימי לימוד בשבוע

הלימודים מתקיימים בין 4-5 ימים בשבוע.

כמה שנים התואר

3 שנים

האם יש מסלול לימודים לשנתיים?

לא

מה לומדים במדע המדינה?

החידושים העצומים בשנים האחרונות בתחום הבינה המלאכותית, נתוני ענק וסייבר משפיעים על האופן שבו מתנהלת הפוליטיקה, הן ברמה הלאומית והן ברמה הבינלאומית. הפיתוחים הטכנולוגים המואצים הללו משפיעים גם על האופן שבו אנחנו לומדים את "מדע הפוליטיקה" (political science). התוכנית בביה"ס מותאמת לעידן הדיגיטלי ולעולם הגלובלי, ומאפשרת לסטודנטים התמחות מקצועית, פרקטית יחד עם הכנה מעשית להמשך הקריירה.

בתוכנית יש אפשרות להתמחות ביחסים בינלאומיים, דיפלומטיה ובטחון או בממשל ופוליטיקה בעידן הדיגיטלי; ניתן לשלב חטיבה בבינה מלאכותית ומדעי הנתונים (AI); הוספנו לתוכנית הלימודים קורסי התמחות מעשית; הוספנו תחומי לימוד חדשים כדוגמת פסיכולוגיה פוליטית, הפוליטיקה של הסייבר ועוד; יש גם מסלול מצטיינים בקבלה ישירה מאפשר השלמת תואר ראשון ושני בארבע שנים בלבד;

מה עושים עם התואר במדע המדינה?

לצד הידע הרב שתרכשו במסגרת הלימודים, התואר במדע המדינה מכוון לפתח כישורי ניתוח ומיומנויות חשיבה ומחקר הנדרשים לחשיבה וטיפול בסוגיות ואתגרים שעל סדר היום המדיני, כלכלי וחברתי.

ע"פ נתוני סקר ארגון הבוגרים.ות בקרב מסיימי התואר הראשון בשנים 2017-2023 עולה שהבוגרים.ות שלנו משתלבים.ות עם סיום הלימודים: 43% בהייטק, 31% במגזר העסקי, שוק ההון, מסחר ותקשורת ו-20% במגזר הציבורי, ארגונים בינלאומיים, החברה האזרחית והמגזר השלישי. אחרות.ים משתלבות.ים במחקר ובהוראה וממשיכות.ים את לימודיהן.ם לתארים מתקדמים בארץ ובעולם.

האם יש מסלול ללימודי ערב?

אין

האם יש סמסטר קיץ

אין

למדתי קורסים במוסד אקדמי אחר. האם ניתן לקבל פטורים מהקורסים?

האפשרות קיימת. יש להעביר למזכירות התואר הראשון גיליון ציונים וסילבוסים של הקורסים כדי לבחון את הבקשה.

האם יש תוכניות משולבות עם אוניברסיטאות בחו"ל

כן במסגרת חילופי סטודנטים.ות.