"נתניהו עשה לנו טובה. קיבלנו הזדמנות ענקית, רגע לפני נקודת האל־חזור" | הארץ

ראיון עם פרופ' דן בן-דוד

20 אפריל 2023
פרופ' דן בן-דוד. צילום: דניאל צ'צ'יק (איור מהכתבה)

פרופ' דן בן־דוד הוא מומחה לצמיחה כלכלית שהיה תלמידם של חתני פרס נובל. הוא מכיר היטב את הנסיבות שבהן מדינות צומחות ומשגשגות, או לחלופין — גוססות וקורסות. אחרי 25 שנים של נבואות שחורות משחור, הוא מוצא דווקא בתקופה הנוכחית פתח לתקווה. "נתניהו עשה לנו טובה", הוא אומר. "בגלל הבעיות המשפטיות שלו, אף מפלגה נורמלית לא היתה מוכנה להתקרב אליו, ולא נשארה לו ברירה אלא ללכת עם המפלגות החרדיות והגזעניות. זה מעניק לנו קדימון, תמונה מאוד־מאוד חדה של מה שהקבוצות האלה הולכות לעשות למדינה שלנו כשהן באמת יהיו הרוב. אם אנחנו לא אוהבים את הפרומו הזה, כדאי שנעשה משהו כדי שזה לא יהפוך לפיצ'ר מלא. איך אמר צ'רצ'יל? 'לעולם אל תבזבזו משבר טוב'".

לקריאה