50 שקלים לטיפול בטראומה: מרכז חוסן לאזרחים וחיילים נפתח בת"א | וואללה!

אוניברסיטת תל אביב פתחה קליניקה מיוחדת עבור אזרחים וחיילים שסובלים מטראומה בעקבות אירועי השבת השחורה והמלחמה בעזה. למשימה גוייסו מיטב החוקרים והמטפלים והם ילוו את המטופלים משלב הקבלה ועד הסיום

25 דצמבר 2023

"עד ה-6 לאוקטובר היתה תוכניתה של האוניברסיטה לפתוח את המרכז הלאומי לטראומה וחוסן בעוד כשנתיים. אולם אירועי ה-7 לאוקטובר שכנעו אותנו להקדים את פתיחתה של הקליניקה ולהתחיל להפעילה מהר ככל האפשר", מסבירנשיא אוניברסיטת תל אביב פרופ' אריאל פורת. "לצערנו, פוסט טראומה הפכה למכת מדינה, ואנחנו, כאוניברסיטה, ערים לצרכים של החברה בישראל, בוודאי בתקופה הקשה ביותר שידענו כמדינה וכעם. אנחנו מקווים לסייע עד כמה שאפשר לעשרות אלפי החיילים והאזרחים נפגעי הנפש כתוצאה מהטבח והמלחמה. אני בטוח שהקליניקה תרחיב את פעילותה במשך השנים הבאות ותתרום תרומה חשובה למדינת ישראל. הקמת המרכז התאפשרה עקב נדיבותם של תורמי האוניברסיטה ברחבי העולם, ובראשם קרן משפחת סמולאר".

לכתבה המלאה