כנס חירום בנושא עתיד העם היהודי ויחסי ישראל והתפוצות

03 במאי 2023, 10:00 - 18:00
אולם 003
The  Jewish  Wars? An Emergency Conference on Israel-Diaspora Relations and the Future of Jewish Identity

ישראל בשעת חרום. המאבק הפנים-ישראלי על אופי המדינה ותרבותה, על דמות המשטר הישראלי ועל  חזונה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, ייעצב את היהודים והיהדות לדורות הבאים. על כל היהודים בעולם להבין את גודל השעה ולהתגייס.

אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת ברנדייס, שנושאות את דגל היהדות החופשית והמודרנית, שמחות לארח את כנס היסוד על עתיד היהודים והיהדות בישראל והיחסים בין ישראל והתפוצות

מלחמות היהודים החדשות?

אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת ברנדייס מארחות כנס חירום בנושא עתיד העם היהודי ויחסי ישראל והתפוצות

יום רביעי, 3.5.2023, י"ב באייר תשפ"ג | 18:00-10:00

אולם 003 | בניין נפתלי - הפקולטה למדעי החברה | אוניברסיטת תל אביב

נשיא המדינה, מר יצחק הרצוג, יפתח את הכנס

הרצאה מרכזית: הרבנית דלפין הורווילר מנהיגת התנועה הליברלית היהודית בצרפת

ישתתפו: פרופ' אריאל פורת, נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' רונלד ליבוביץ, נשיא אוניברסיטת בריינדס, פרופ' יוסי שיין, יו"ר ויוזם הכנס, טובה דורפמן, נשיאת ההסתדרות הציונית העולמית, דני דיין, יו"ר הנהלת יד ושם.

מושבי עיון בהשתתפות: פרופ' מלאת שמיר סגנית הנשיא אוניברסיטת תל אביב , פרופ' חנה לרנר אוניברסיטת תל אביב, פרופ' אוריאל אבולוף אוניברסיטת תל אביב, ד"ר שרה פיינברג אוניברסיטת תל אביב, פרופ' הרב יהודה מירסקי אוניברסיטת בריינדס, פרופ' ניל רוגצ'בסקי ישיבה יוניברסיטי בניו-יורק, מר שמואל רוזנר עיתונאי וחוקר המכון למדיניות העם היהודי, פרופ' ישי רוזן-צבי אוניברסיטת תל אביב, עו"ד אפרת שפירא-רוזנברג יו"ר ארגון קולך, נעמה קלר חוקרת מוזיאון ANU, יאיר אסולין עיתון הארץ וסופר, פרופ' דוד ס' כ"ץ אוניברסיטת ברנדייס, ד"ר יואב פרומר אוניברסיטת תל אביב, פרופ' לאונרד סאקס אוניברסיטת בריינדס.

האירוע מתקיים בעברית, אך חלקים ממנו יהיו באנגלית

סדר יום (PDF, באנגלית)