תכנית הלימודים - מסלול ללא עבודת גמר

ביה"ס למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים

התכנית ללימודי ביטחון

הרישום לקורסים הינו שנתי, יש להירשם לכל הקורסים ברישום המתקיים לקראת סמסטר א'.

תלמידי המסלול ללא עבודת גמר ילמדו בנוסף לקורסי החובה, 8 סמינרים בהיקף של 24 ש"ס - סה"כ  36 ש"ס.

חובות הלימודים במסלול ללא עבודת גמר

נושאי חובה

סוגיות בלימודים אסטרטגיים 3  ש"ס
מבוא למחשבה אסטרטגית מודרנית 3  ש"ס
לוחמת סייבר ורובוטיקה 3  ש"ס
סדנה - בתחום הביטחון הלאומי 3  ש"ס
סדנת יובל נאמן למדע, לטכנולוגיה ולביטחון (שני סמסטרים) חובה
הדרכה בכתיבה מדעית חובה
הדרכה במאגרי מידע - מפגש חד פעמי חובה
8 סמינרים 24 ש"ס
בחינת גמר חובה
סה"כ 36 ש"ס

סדנת יובל נאמן למדע, לטכנולוגיה ולביטחון
סדרת ימי עיון בראשותו של פרופ' אלוף (מיל.) יצחק בן-ישראל. במסגרת זו מתקיימים מידי שנה כשישה כנסים, העוסקים בהיבטים השונים של המדע, הטכנולוגיה והביטחון. המטרה היא ליצור בסיס לדיון פתוח באמצעות מרצים אורחים: אנשי ביטחון, צבא, פוליטיקה, תקשורת ואקדמיה. על התלמידים להירשם לסדנה במסגרת הרישום לקורסים בשיטת "המכרז" (Bidding). הרישום אינו מצריך הקצאת נקודות. מועדי הכנסים יישלחו לתלמידים בדוא"ל.
הנוכחות בכנסים בשנת הלימודים הראשונה הינה חובה.

הדרכה בכתיבה מדעית
תלמידים שלא למדו הדרכה בכתיבה מדעית במסגרת החוג למדע המדינה חייבים לכלול את ההדרכה במסגרת לימודיהם.
הדרכה זו כוללת 5 מפגשים (4 מפגשים רצופים - שעתיים כל מפגש ומפגש סיכום - שעה) בהם יובהרו כללי היסוד, הטכניים והתוכניים, לכתיבה אקדמית. עקרונות איסוף וקריאת חומר אקדמי, כללי ציטוט, רישום הערות וביבליוגרפיה. על התלמיד להירשם להדרכה במסגרת הרישום לקורסי החוג, בשיטת "המכרז" (Bidding). הרישום אינו מצריך הקצאת נקודות. לוח המפגשים מתפרסם במערכת השעות בידיעון.

סמינרים
על התלמידים לכתוב 3 עבודות סמינריוניות. התלמידים יבחרו באיזה מהסמינרים לכתוב עבודה סמינריונית ויסכמו על כך עם המרצה. בסמינרים בהם יבחרו התלמידים לא לכתוב עבודה סמינריונית הם יחויבו ברפרט (להגשה עד 4 שבועות מתום הסמסטר) או במבחן לפי דרישת המרצה.
מועד הגשת העבודות הסמינריוניות בסמינרים שיינתנו בסמסטר א': יום א', 6.5.2018, כ"א באייר תשע"ח
מועד הגשת העבודות הסמינריוניות בסמינרים שיינתנו בסמסטר ב':  יום א', 16.9.2018, ז' בתשרי תשע"ט
​במקרים חריגים ועל פי שיקול דעתה, רשאית הוועדה הפקולטטית לאשר ארכה קצרה לתלמידים אשר יוכיחו סיבה מספקת לאיחור במועד ההגשה. תלמידים שלא יגישו את העבודה במועד לא יהיו זכאים לציון.

​הגשת רפרט או עבודות סיום קורס
מועד הגשת עבודות סיום קורס בקורסים שיינתנו בסמסטר א': יום ב',  19.2.2018, ד' באדר תשע"ח
מועד הגשת עבודות סיום קורס בקורסים שיינתנו בסמסטר ב': יום ב',  16.7.2018, ד' באב תשע"ח