ספר חדש לפרופ' אמל ג'מאל

ברכות לפרופ' אמל ג׳מאל על פרסום ספרו החדש בהוצאת SUNY Reconstructing the Civic: Palestinian Civil Activism in Israel

24 דצמבר 2020

הספר Reconstructing the Civic בוחן את האקטיביזם האזרחי של המיעוט הפלסטיני בישראל. אמל ג׳מאל משתמש בגישה רב-מתודולוגית ועשירה מבחינה אמפירית, ומשלב תיאור היסטורי עם ראיונות של אליטות פלסטיניות שנלקחו ממגוון של קבוצות בחברה האזרחית כמו ארגונים לא ממשלתיים, תנועות נוער וארגונים דתיים. הוא גם מבקר את כישלונה של הגישה הליברלית/מערבית לתת מענה לחוויה של ארגוני חברה אזרחית של מיעוטים בהקשרים חברתיים ופוליטיים לא ליברליים, בעיקר משום שספרות זו מניחה שיש קשר מובנה בין החברה האזרחית לדמוקרטיה. ג'מאל שם זרקור חשוב על יחסי הגומלין המורכבים בין מגמות ליברליות ולא ליברליות בהופעתה, בארגונה ובשינוי החברה האזרחית הפלסטינית בישראל, כמו גם בצורך להכניס מודל אתי חלופי שמטרתו לעצב מחדש מדינות אתניות במונחים אזרחיים אוניברסליים.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>