חגיגת מצוינות במחקר - ד"ר נגה צור

04 ביוני 2023, 14:00
זום
חגיגת מצוינות במחקר - ד"ר נגה צור

אוריינטציה כלפי תחושות גופניות לאחר טראומה בין אישית והקשר שלה לחוויות גופניות פרי-טראומטיות

ממצאים רבים מבססים את ההבנה שהחשיפה והתגובה לטראומה בין אישית מגבירות את הסיכון לסבול מבריאות ירודה, מחלות כרוניות, ואף תמותה מוקדמת. ואולם, בשנים האחרונות הולך ומתפתח גוף ידע לפיו טראומה בינאישית פוגעת לא רק בתפקוד הגופני, אלא גם בתפיסה והחוויה של הגוף. בהרצאה זו אציג ממצאים שמבססים את ההבנה שיש קשר בין החוויות הגופניות במהלך הטראומה (תחושות גופניות פרי-טראומטיות) לאלו שיכולות להתגבש בתגובה לה, מתוך הפריזמה של כאב אקוטי וכרוני. אציג המשגה חדשה שמתייחסת לאוריינטציה פוסט טראומטית כלפי תחושות גופניות, כמו גם ממצאים המצביעים על האפשרות של העברה בין דורית של אוריינטציה פוסט טראומטית כלפי תחושות גופניות.

ד״ר נגה צור היא מרצה בכירה בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב. מחקריה עוסקים בנגזרות של טראומה בין-אישית על תפיסות וחוויות גופניות, תוך התמקדות בכאב אקוטי וכרוני ואוריינטציה פוסט טראומטית כלפי תחושות גופניות. בנוסף, במחקריה היא בוחנת תהליכים דיאדיים של העברה בין-דורית של אוריינטציה פוסט טראומטית כלפי תחושות גופניות דרך מכניזמים של אמפתיה גופנית (embodied empathy). לאחרונה זכתה, בשיתוף עם פרופ׳ כרמית כץ ושותפים מגרמניה, במענק DFG לביצוע מחקר שיעסוק בתגובות פרי-טראומטיות להתעללות והזנחה בילדות.

להרשמה