יום הנשים הבינלאומי 2022 אירוע מרכזי

08 במרץ 2022, 11:00 
אולם יגלום 
 יום הנשים הבינלאומי 2022 אירוע מרכזי

 

הזמנה לאירוע המרכזי של יום הנשים הבינלאומי 2022

יום שלישי, 8.3.2022 10:30-13:00

10:30-11:00 התכנסות

11:00-11:20: ברכת הנציבה לשוויון ומגוון פרופ' נטע זיו

11:20-11:45 "ויקיפדיה": כלל הידע האנושי - על הפער המגדרי ופערי ידע בוויקיפדיה ומיזמי קרן "ויקימדיה" שני אבנשטיין סיגלוב

על ההרצאה: "ויקיפדיה: כלל הידע האנושי, לכל אחד/ת, בשפה שלו/ה. האמנם? על הפער המגדרי ופערי ידע בוויקיפדיה ומיזמי קרן ויקימדיה".

על המרצה: שני אבנשטיין סיגלוב היא דוקטורנטית בביה"ס לחינוך, חוקרת רשתות סמנטיות כפלטפורמת למידה, המתמקדת במקרה הבוחן של ויקידאטה. שני היא אשת חינוך, מרצה וחוקרת באוני׳ ת״א, יזמית ופעילת תוכן חופשי ופתוח. במקביל משמשת שני כעורכת ראשית בפרויקט בן-יהודה ויו"ר העמותה למחשוב ספרות עברית, התומכת בפרויקט; וכן מכהנת כסגנית יו"ר חבר הנאמנים של קרן ויקימדיה העולמית, אשר מפעילה את ויקיפדיה ומיזמי האחות שלה בכל העולם. מחקרה עוסק בשילובן של ויקיפדיה ומיזמי ויקימדיה במסגרות חינוך ואקדמיה ככלי להרחבת מיומנויות, יצירת אימפקט חברתי וצמצום פערי ידע ופערים מגדריים.

11:45-12:10 מצליחה משמע אני מתחזה? קלרטה טרגר

על ההרצאה: ככל שאנו מתקדמות במסלול הדוקטורט וצוברות הישגים והכרה באיכויות שלנו, החשש שאנו לא מספיק טובות דווקא מתגבר. לעיתים הדבר מגיע לכדי פחד ש"יחשפו את התרמית" ויבינו שלמעשה אנו לא ראויות להצלחה שלנו. תופעה זו, הידועה בשם "תסמונת המתחזה", רווחת מאד והאקדמיה, בה אנו נתונות כל הזמן למשוב חיצוני, עשויה להעצים אותה. בהרצאה נציג את התופעה ונדון כיצד ניתן לייצר מרחב בטוח שמצמצם "התחזות". 

על המרצה: קלרטה טרגר היא דוקטורנטית בבית הספר למדע המדינה, ממשל ויחסים בינ"ל וחוקרת במחקרי הבחירות של ישראל (INES). במסגרת הדוקטורט קלרטה חוקרת עמדות של הציבור כלפי מדיניות שנועדה להגן על אנשים מעצמם. מעבר למחקר קלרטה אוהבת לכתוב, לקרוא ולטפס על הרים.

12:10-12:35 הקרנת הסרט הקצר Anna meen? ושיחה עם היוצרת סברין חורי

על ההרצאה: הסרט הקצר Anna meen? מבוסס על חוויותיה האישיות של היוצרת כאישה צעירה ממוצא פלסטיני שגרה בישראל ותמיד חשה כ"אחרת". לא משנה כמה שהשתדלה להתערות בחברה הפלסטינית או הישראלית, היא תמיד נשארה כ"אחרת".

על המרצה: סברין חורי היא יוצרת ובמאית פלסטינית.  סברין נולדה וגדלה בנצרת. בוגרת החוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת ת"א. עם סיום הלימודים עבדה בענף הקולנוע והטלוויזיה. כיום היא מתגוררת בהולנד, כותבת, מצלמת (סטילס), מפיקה ומביימת פרויקטים אמנותיים.

12:35-13:00  בימאיות בתיאטרון הישראלי : תמונת מצב 2000-2018 רונית לרר-שפק

על ההרצאה: הרצאה זו מתבססת על המחקר לדוקטורט בנושא של דפוסי קריירה של בימאיות בתיאטרון הישראלי. מתודולוגיית המחקר מבוססת על שילוב בין מחקר כמותי ומחקר איכותני. המחקר הכמותי ביקש לבחון את מידת ההשתתפות של נשים במקצוע הבימוי במאה ה-21, בתוך זירות שונות מהן מורכב השדה של התיאטרון הישראלי בהן תיאטרונים רפרטואריים גדולים, רפרטואריים בינוניים, רפרטואריים קטנים, תיאטרוני ילדים ומרכזי פרינג'. מתוצאות המחקר עולה תמונה עקרונית של כשל ביחס למגדר בעיצוב מדיניות התרבות בתיאטרון הישראלי.

על המרצה: רונית לרר-שפק היא דוקטורנטית בפקולטה לאמנויות, מחקרה בוחן את "דפוסי קריירה של במאיות בתיאטרון הישראלי". רונית בעלת תואר ראשון (B.A) בספרות כללית ובתוכנית הרב תחומית באמנויות ותואר שני (M.A) בחוג לאמנות התיאטרון באוניברסיטת ת"א. רונית היא חברת ועד מנהל בתיאטרון אלעד – תיאטרון אילת והערבה (ע"ר) וכן בתיאטרון אילת לילדים ונוער (ע"ר).

חברה בוועדת רפרטואר תיאטרון בסל תרבות ארצי, מטעם החברה למתנ"סים. חברה בוועדת רפרטואר תיאטרון בתרבות לפריפריה, מטעם פמי פרימיום. רונית היא בוגרת מחזור ל"ה בבית צבי ויוצאת תיאטרון צה"ל.

**לצפייה בהזמנה בעברית**

**לצפייה בהזמנה בערבית**

 

 

 

 
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>